איך לבחור יועץ משכנתאות?

איך לבחור יועץ משכנתאות?

נכון לכתיבת שורות אלו, אין רגולציה בתחום ייעוץ המשכנתאות, ולכן כל אדם יכול להציג את עצמו כיועץ משכנתאות, פשוטו כמשמעו. במבט ראשון, נראה כי לקיחת משכנתא היא תהליך פשוט ולא דורש יועץ. ניגשים לבנק, מבקשים משכנתא, מכינים מסמכים, מתמקחים על הריביות ומקבלים את הכסף. פשוט, נכון? אבל זה לא ממש כך…

הבנת התהליך וביצועו אינם מבטיחים את איכות התוצאה. כשבוחרים יועץ משכנתאות, חשוב לבחור מישהו מקצועי ורציני, שיודע לתכנן משכנתא שתשפר את מצבכם הפיננסי בעתיד, שתתאים לפרופיל הכלכלי שלכם, לעסקה, לרצונות וליכולות שלכם, ואף תתחשב בתסריטי חיים צפויים. יועץ איכותי בקיא ברזי הנהלים והמימון ויודע לנהל משא ומתן כדי להשיג את הריביות הנמוכות ביותר בתמהיל המתאים. יועץ כזה ילווה אתכם משלב התכנון ועד החתימה בבנק.

ההשקעה בייעוץ פרטי ומקצועי עם יועץ איכותי היא קטנה ביחס לחיסכון העצום שיכול להיווצר. בעזרת יועץ מקצועי, תוכלו לחסוך עשרות ולעיתים מאות אלפי שקלים בתשלומי ריבית והצמדה, ולהיות בטוחים שביצעתם את העסקה הנכונה עם התקציב והתזרים המתאימים לכם. בנוסף, יועץ איכותי יחסוך לכם זמן רב והתעסקות מיותרת.

 

אז מהם הקריטריונים לבחירת יועץ המשכנתאות המתאים?

  1. השכלה אקדמית ולימודי תעודה רלוונטיים – ככל שההשכלה רחבה ורלוונטית יותר, כך סביר שמדובר ביועץ איכותי ומקצועי יותר.
  2. ניסיון תעסוקתי רלוונטי – מומלץ לבחור ביועץ בעל ניסיון בסוגי משכנתאות מגוונים ובהובלת תהליכים בעולמות הפיננסיים, לרבות ניהול תקציבים, חוזים, מו”מ ומכרזים. ניסיון כזה מעיד על בקיאות בפרטים הקטנים וביכולת ליצור פתרונות מותאמים.
  3. חברות בהתאחדות יועצי המשכנתאות – חברות בהתאחדות מעידה על עמידה בדרישות מקצועיות ואתיות, ומבטיחה שהיועץ מעודכן ומקצועי. במידת הצורך, ההתאחדות מהווה כתובת למענה על שאלות והשגות בנוגע ליועץ.
  4. תהליך דיגיטלי מלא – יועץ שמשתמש במערכת מידע וחתימות ממוחשבת, ללא צורך בניירת, יכול לפשט את התהליך עבורכם, ולהפוך אותו לנוח, מתקדם ויעיל. כך תוכלו לבצע חתימות והעלאות קבצים מהסמארטפון, ולחסוך כאב ראש מיותר.
  5. התמחות בכלכלת המשפחה – יועץ שהוא גם מאמן לכלכלת המשפחה יכול לתרגם את התהליך לתקציב ולסל אשראי משפחתי נכון יותר, תוך מבט הוליסטי וארוך טווח.
  6. הבנה עמוקה בנדל”ן – יועץ משכנתאות עם ידע נדל”ני יכול להוביל אתכם לעסקה הנכונה ולהבין את מלוא המשמעויות של עסקת נדל”ן בהקשר למשכנתא.
  7. בדיקת אמינות התוכן באתר – אל תתרשמו מאתר נוצץ או מתוכן ערוך היטב, שכן במקרים מסוימים מדובר בתוכן קנוי או לא פרי עטו של היועץ.
  8. מחיר – המחיר הוא פונקציה של היצע וביקוש, ולא בהכרח מעיד על איכות השירות. אל תסתנוורו ממחיר נמוך או גבוה, אלא התמקדו בערך ובמקצועיות.
  9. כימיה אישית – שוחחו עם היועץ, התרשמו ממנו, וראו אם יש ביניכם כימיה טובה. הקשר האישי חשוב במיוחד בתהליך שדורש אמון ומחויבות.
  10. האינטואיציה שלכם – בסופו של דבר, הכי חשוב להסתמך על תחושת הבטן שלכם והאם אתם מרגישים נוח עם היועץ.
  11. מבנה העסק – אם מדובר בחברה, ודאו שהיועץ שטיפל בכם בפגישה הראשונה הוא גם זה שילווה אתכם בהמשך. במקרה של עוסק פטור, שימו לב – לרוב מדובר ביועץ המטפל בכמות קטנה של לקוחות, מה שעשוי להעיד על היותו בתחילת דרכו או על עיסוק חלקי בלבד בתחום.
  12. רישוי – וודאו שליועץ יש אישור לעבודה מול כל הבנקים.
  13. גמישות ושירות דיגיטלי – האם היועץ מסוגל להציע שירות דיגיטלי מלא שכולל חתימות על ייפויי כוח, הדפסות והעברות קבצים ללא צורך בהגעה פיזית?

 

בחרתם יועץ? מזל טוב! הסבירו לו מה חשוב לכם, דרשו להבין את אבני הדרך, לוחות הזמנים והסיכונים, וודאו שאתם מעודכנים בכל שלב בתהליך.

מוזמנים לקרוא עליי, ואשמח לעזור לכם לבחור את המשכנתא הנכונה ביותר, לחסוך לכם זמן וכסף בתהליך יעיל ומקצועי.

רן ברין, ברין זה בית 

מאמרים נוספים

Share
Share
Skip to content