הכנסות פסיביות מנדל”ן

הכנסות פסיביות מנדל”ן

תקופת הקורונה הוכיחה לכולנו שאין להסתמך רק על עבודתנו הקבועה ויש להגדיל את מקורות ההכנסה. השכר הממוצע לא מאפשר לאדם הממוצע להתמודד כלכלית עם מקרים בלתי מתכוננים, או סתם עם הרצון להיות יותר עם משפחתו או להינות מחייו. אך לפני שנצלול לסיבות, תחילה נענה על השאלה מה זו הכנסה פסיבית?

סעיף 5 לפקודת מס הכנסה מסביר כי הכנסה פסיבית היא אחת מאלה: הכנסה מריבית, דיבידנד בתנאים מסוימים, הכנסה מתמלוגים, דמי שכירות וכיוצ”ב.

ואם ננסה במילים אחרות הכנסה פסיבית היא הכנסה שאינה נובעת מעבודה אקטיבית.

אז למה אנחנו צריכים הכנסה פסיבית?

קניית זמן

כאשר מדברים על הכנסה פסיבית, חופשי כלכלי ועוד מונחים גדולים – הכוונה היא ליצירת מקורות הכנסה שאינם תלויים בעבודה שלנו וככל שיוצרים יותר מקורות כאלה, ככה גדלה ההכנסה שאינה תלויה בשעות עבודה.

ישנן אופציות רבות להכנסות פסיביות, ביניהן – שוק ההון, נדל”ן, הלוואות חברתיות, קרנות ומוצרים פיננסים שונים ועוד.

כל האופציות הנ”ל מהוות מנועי צמיחה כלכליים, ואמצעים להשגת מטרה גדולה יותר מכסף – וזהו זמן.

הזמן שלנו יקר והוא משאב מתכלה שלא חוזר.

ורק באמצעים כלכליים ניתן “להרוויח” זמן בחזרה.

זמן למשפחה, זמן לחוויות, לספורט, לתחביבים ולחיים מלאים ומאושרים.

הכנסה מנדל”ן היא הכנסה שהמקור שלה הוא לרוב מהשקעה בנכסי נדל”ן מניבים או קנייה של נכס כלשהו באחזקה ישירה, אשר מניב שכירות וכעבור תקופה ניתן לממש לאחר עליית ערך, ולהינות מרווחים גבוהים.

באופן קבוע צץ ויכוח מה עדיף? נדל”ן או שוק ההון? וההשוואה כשלעצמה דומה להשוואה בין פיצה לסטייק כי מדובר ב-2 מוצרים שונים המתאימים לסוגים שונים של אנשים.

אז כעת אסביר למה אני מאמין גדול בנדל”ן.

הדברים הכתובים כאן מיועדים לקהל רחב מאוד של אנשים, כאלה ללא הון עצמי כלל, כאלה שיש ברשותם סכום של כמה מאות אלפי שקלים פנויים להשקעה וגם כאלה שברשותם מיליון ש”ח ויותר “פנויים” והם מבקשים להשקיע אותם במקום עם סיכון נמוך ותשואה גבוהה.

אז למה להשקיע בנדל”ן?

אז אחרי שהבנו מהי רווחה כלכלית ומדוע צריך להשקיע בנדל”ן, בואו ננסה להבין איך השקעה בנדל”ן בכלל ובנדל”ן בחו”ל בפרט, יכולה להביא אותנו לרווחה כלכלית.

אמנה מעט מהסיבות למה נכון ומומלץ להשקיע בנדל”ן:

  1. ביקוש – מאז ומתמיד האדם היה צריך בתים לגור בהם. מדובר במוצר קשיח וכמשקיעים נחפש נכסים מתחת למחיר שוק או בעלי צפי גבוה לעליית ערך (או וגם וגם).
  2. קניית נדל”ן היא קניה של משהו מוחשי שלא יכול להעלם או להימחק כמו מניה או איגרת חוב והוא גם לא יכול “להתקלקל” כמו סחורה מהחי או מהצומח. נדל”ן כאן בשביל להישאר (אין באמור התעלמות מהאפשרות שהנכס ייהרס או יינזק, אך לכל אפשרות כזאת יש מענה ביטוחי שההוצאה שלו מגולמת כבר ברווח שלנו מהתשואה השוטפת).
  3. סיכון נמוך – כן בכל השקעה יש סיכון. החוכמה היא למזער את הסיכונים ולעשות את הבדיקות המקדמיות בצורה איכותית.
  4. יצירת תזרים מזומנים – זוכרים את ההגדרה ל”רווחה כלכלית”? בהשקעות נדל”ן ניתן לייצר תזרים מזומנים קבוע שיגיע אלינו מדי חודש או רבעון. כאן בדיוק אנחנו נכנסים לעולם המופלא בו הכסף (שבאמצעותו קנינו נדל”ן) מתחיל לעבוד עבורנו. זו הכנסה פאסיבית מובהקת. כעת שהכסף מגיע באופן פאסיבי מעיסקה אחת, או שתיים, או עשר, או מאה, עלינו לגבש אסטרטגיה של שימוש מושכל בכספים האלה. ככל שנדע להשקיע את כספי התשואות מהנכסים בנכסים נוספים, וכך לבנות מנגון הכנסה שאינו תלוי בזמן שלנו.
  5. עליית ערך – שוק הנדל”ן שבמאה השנים האחרונות נמצא בעליה באופן קבוע. לעומת זאת, כאשר אנו רוכשים התחייבויות (הרכב החדש, מוצרי החשמל וכמעט כל הדברים שאתם קונים וצורכים ביום-יום) הם מאבדים מערכם אחוזים רבים מדיי שנה. עליית הערך של הנדל”ן שלכם היא כמעט וודאית והיא תלקח בחשבון בבחינת הסיכונים/סיכויים בעת שתבחרו היכן להשקיע.
  6. מינוף ו-OPM (Other People Money) – בנקים בארץ ובחו”ל אוהבים ורוצים להלוות לכם כסף במיוחד בשעה שאנו משעבדים עבורם נכסיי נדל”ן, שכן הבטוחה של הבנק גבוהה. יותר מזה, הבנקים ילוו לנו כסף לקנות נדל”ן אבל לא ילוו לנו כסף לקנות את מניות הבנק של עצמם. אז הבנקים מוכנים להלוות לנו כסף בריביות נמוכות, נאמר בסביבות ה-3% ריבית שנתית ואנו מצליחים למצוא השקעות נדל”ן המניבות 7%-10% שנתי, החישוב הוא פשוט בכל שנה אנחנו מגדילים את ההון שהשקענו בכ-3%-6% (בניכוי גס של מיסים). הגדלת ההון מתרחשת מכסף שהוא לא שלנו, אלא כסף של הבנק (או בשפה המקצועית “כסף של אנשים אחרים” שהבנק הלווה לנו).ואחרי כל זה, חשוב להבין שכדי שכל זה יקרה כנדרש ובאופן מקצועי, נחוץ עו”ד אשר מנוסה בתחום המקרקעין, ביצע מספר עסקאות ואף רכש נדל”ן בעצמו, ובכך ימקסם את העסקה, יגן עליכם מפני תקלות, ויסייע לכם בבניית תיק השקעות בצורה מאוזנת ונכונה, אשר יכול להוביל לרווחה כלכלית ולקניית הזמן שלנו חזרה.

    המידע לעיל מהווה מידע ראשוני בלבד ואין הוא מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואין באמור לעיל בכדי להוות המלצה לנקיטת הליכים ו/או להימנעות מהם. מומלץ להיוועץ עם עו”ד המתמחה בתחום בטרם נקיטת כל פעולה. למען הסר כל ספק, האחריות לכל תוצאה בשל הסתמכות על האמור לעיל תחול על המשתמש בלבד.

מאמרים נוספים

Share
Share
Skip to content