לחצות גבולות: מתי הזמן הנכון להשקיע בנדל”ן מעבר לים?

לחצות גבולות: מתי הזמן הנכון להשקיע בנדל”ן מעבר לים?

השקעות נדל”ן מעבר לים מציעות הזדמנויות רבות עבור משקיעים המעוניינים להרחיב את תיק ההשקעות שלהם ולפזר את הסיכונים. בעידן הגלובלי שבו אנו חיים, התחום של נדל”ן בחו”ל הפך לפופולרי יותר ויותר, כאשר משקיעים מחפשים אתגרים חדשים, השקעות ריווחיות ותשואות גבוהות יותר. אך למרות הפוטנציאל הגבוה, השקעות אלו מגיעות עם אתגרים ייחודיים, שמחייבים ידע מקצועי והבנה מעמיקה של השוק המקומי.

בחירת המועד הנכון לצאת להשקעות נדל”ן מעבר לים היא משימה לא פשוטה. השקעות אלו לא רק שדורשות הבנה של הדינמיקה הכלכלית והחוקית במדינה הזרה, אלא גם ניתוח מעמיק של שוק הנדל”ן המקומי ומגמות השוק. 

כמו כן למרות היתרונות המאוד מפתים בהשקעות בחול יש את גם עיניין המוכנות המנטאלית והמיינדסט להשקעות מעבר לים. לא כולם מוכנים להשקיע בחו”ל בטח בהשקעות הראשונות שלהם, יש הרבה חשש מהלא מוכר ובכך שהנכס או ההשקעה נמצאים רחוקים מאיתנו, והתחושה לעיתים שאין שליטה.

לי ולהדר לקח זמן לצאת מעבר לים, את ההשקעות הראשונות שלנו עשינו בארץ. הגיע שלב שהבנו שכדי להתקדם אנחנו חייבים לצאת מחוץ לגבולות המדינה, וכדי להיכנס לעסקאות נוספות אנחנו צריכים כבר הון עצמי גדול, עיניין המיסוי כבר כבד מידי ומאוד קשה עד בלתי אפשרי לייצר תזרים חיובי מהשקעות נדל”ן בישראל. 

אם יש מספיק הון עצמי את ההשקעה הראשונה ניתן ורצוי לעשות בארץ ובכך לנצל את המינוף והפטור ממיסוי שקיים. אבל לאחר מכן כשרוצים להמשיך להשקיע צריך כבר הון עצמי גדול יותר בגלל עליית מחירי הנדל”ן בארץ בשנים האחרונות. זה השלב בו אפשר ורצוי לצאת להשקעות בחו”ל שמצריכות הון עצמי קטן יותר.

 אתם בטח שואלים, אז מה עושה מי שאין לו מספיק הון עצמי לרכוש דירה בישראל? אז למי שבתחילת הדרך ואין לו מספיק הון עצמי לרכוש נכס בישראל ועל מנת שהכסף שכן קיים לא יישחק, כדאי לחשוב על השקעה בחו”ל שאפשר להיכנס אליה עם סכומים קטנים יותר כמו השקעות בפרוייקטים בשותפות ששם אנחנו מאפשרים למשקיעים להשקיע בפרויקט החל מ $50,000. 

 

במאמר אפרט על הגורמים המרכזיים שיש לקחת בחשבון כאשר שוקלים השקעות נדל”ן במדינה זרה, ומתי כדאי לצאת מעבר לים.

 

1. הכרת השוק המקומי

לפני שמבצעים השקעה, חשוב להבין את השוק המקומי שבו רוצים להשקיע. זה כולל מחקר מעמיק על התשואות הממוצעות, מחירי הנדל”ן, והביקוש המקומי. 

למשל, כדאי לבדוק האם ישנם פרויקטים עתידיים שמתוכננים באותו אזור שיכולים להעלות את ערך הנכסים. 

בנוסף, יש לבחון מגמות כמו גידול האוכלוסייה, תעסוקה, גישה תחבורתית ושירותים ציבוריים. הכרת השוק תאפשר למשקיע להבין את ההזדמנויות והאתגרים הקיימים.

2. השקעה במדינה עם יציבות כלכלית ופוליטית

כאשר משקיעים מעבר לים, מומלץ לבחור במדינה עם יציבות כלכלית ופוליטית. חשוב לוודא שהממשלה המקומית יציבה. יציבות פוליטית מונעת סיכונים של חקיקה לא צפויה או שינויים פתאומיים במדיניות כלכלית שעלולים לפגוע בהשקעות שלנו. חשוב לעקוב אחרי חדשות כלכליות ופוליטיות ולהבין את הדינמיקה של המדינה המיועדת להשקעה.

3. הבנת החוקים והרגולציה המקומית

חוקים ורגולציות בנוגע להשקעות נדל”ן משתנים ממדינה למדינה. חשוב להבין את ההגבלות החוקיות, המסים והשקעות זרות במדינה המיועדת. לדוגמה, במדינות רבות קיימת חובת דיווח על הכנסות משכירות, או מגבלות על רכישת נכסים על ידי זרים. 

הכרת החוקים המקומיים תסייע להימנע מבעיות משפטיות בעתיד. מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בנדל”ן במדינה שבה מתכוונים להשקיע כדי להבין את כל הדרישות החוקיות.

4. תנאי השוק בעת ההשקעה

תנאי השוק הנוכחיים משחקים תפקיד משמעותי בהחלטה מתי להשקיע. תקופות של ירידת מחירים עשויות להוות הזדמנות מצוינת לרכוש נכסים במחיר נמוך יותר, בעוד שבזמן עליית מחירים, יתכן ויהיה קשה למצוא עסקאות אטרקטיביות.

  1. יעד ההשקעה

יש להבין את המטרות שלך בהשקעה. האם אתה מחפש תשואות מהירות דרך השכרת הנכס, האם אתה מחפש להגדיל את ההון או שמא אתה מעוניין בהשקעה לטווח ארוך? 

יעד ההשקעה שלך ישפיע על סוג הנכס שאתה מחפש ועל המיקום שבו תבחר להשקיע. בהתאם למטרה ניתן לדעת או לפחות לקבל כיוון לאיזה סוג השקעה נרצה להיכנס ולכמה זמן.

6. איסוף מידע

היום יש גישה למידע רב ברשתות החברתיות ובאינטרנט בכלל. ניתן להשיג מידע כמעט על כל דבר, כמובן שצריך לדעת לקרוא באופן ביקורתי את מה שכתוב אבל אפשר לזהות מגמות שונות. 

נוסף לכך אפשר לרכוש ידע מקצועי יותר דרך קורסים מקצועיים וסדנאות בנדל”ן. אפשר לשאול ברשתות על סוגי השקעות, איזורי השקעה, ניסיון וחוויות.

חשוב להבין שיש מדינות שהנגישות למידע, לנתונים ולסטטיסטיקות חשוף וגלוי ולכל אחד יש גישה אליו כמו בארה”ב, בשונה ממדינות אירופה לדוגמא בהן המידע מצומצם יותר או שלא תמיד נגיש. 

7. ניתוח סיכונים

כמו בכל השקעה, יש לבצע ניתוח סיכונים מקיף. השקעות בנדל”ן מעבר לים עשויות לכלול סיכונים נוספים כמו ירידות בערך הנכס או במטבע בו אנחנו משקיעים, עינייני מיסוי, בעיות משפטיות, בעיות בניהול הנכס ועוד. הכנת תכנית מגירה לכל תרחיש תסייע להתמודד עם אתגרים שעלולים להתעורר.

 

ההשקעה בנדל”ן מעבר לים יכולה להניב תשואות גבוהות ולגוון את תיק ההשקעות שלך, אך היא מחייבת ידע מעמיק והבנה של השוק המקומי. על ידי הבנת הגורמים השונים והכנת תוכנית פעולה מתאימה, תוכל להבטיח שההשקעה שלך תהיה משתלמת ובעלת פוטנציאל להצלחה. השקעת נדל”ן דורשת תכנון והכנה מראש, אך התגמולים אם עושים את זה נכון יכולים להיות משמעותיים.

מאמרים נוספים

Share
Share
דילוג לתוכן