למה דווקא אנגליה?

למה דווקא אנגליה?

למה למעשה שווה למשקיעים ישראלים לבחון את שוק הנדלן באנגליה כאלטרנטיבה נוספת לביזור ההשקעות שלהם

1. פיזור השקעות מחוץ לישראל

השקעה בנדל”ן בישראל היא דבר טבעי לישראלים, אך שוק הנדל”ן המקומי יכול להיות צפוף, ריכוזי ויקר במיוחד. אנגליה היא הכלכלה ה-6 בגודלה בעולם(!). פיזור השקעות במדינה כמו אנגליה מאפשר רף כניסה נמוך יחסית ומעניק הזדמנות להקטנת התלות בשוק המקומי, כאשר התמורה מגולמת בדמות תשואות גבוהות לצד שוק יציב ומשוכלל. באנגליה, במיוחד בערים כמו מנצ’סטר, ברמינגהם וליברפול, ניתן למצוא נכסים במחירים נגישים יחסית לשוק הישראלי, עם תשואות שכירות גבוהות. עבור ישראלים המחפשים להשקיע סכומים נמוכים יותר, זו הזדמנות לקבל תשואה גבוהה יותר לעומת הנכסים המקומיים.

2. מערכת כלכלית וחוקית יציבה

המצב הכלכלי באנגליה, לצד מערכת משפטית שמגינה על זכויות המשקיעים, מעניקים תחושת בטחון, והחשש להפסיד את הקרן בגלל שינויי רגולציה, משטר, הלאמה הוא בגדר אפסי.
ישראלים רבים חווים לאחרונה חוסר ודאות בשוק הנדל”ן המקומי עקב המצב הגיאופוליטי בישראל, ולכן מחפשים אלטרנטיבות אחרות מעבר לים. עצם העובדה שמדובר בשוק דובר אנגלית מקל על מעבר על מסמכים וחוסך את הצורך בגורמי צד שלישי שיסייעו בתיווך ותרגום.

חוקי הנדל”ן הבריטים מזכירים מאוד את החוקים הישראליים מבחינת רישום בטאבו, חכירה וכד’. זה כמובן מקרה קלאסי של היפוך סובב ומסובב – החוקים הישראליים הם במקרים רבים “ירושה” שהשאירו לנו הבריטים בעת המנדט הבריטי בארץ.

3. הברקזיט כהזדמנות

בעקבות הברקזיט וירידה בערך הפאונד, ההשקעה באנגליה הפכה לאטרקטיבית יותר עבור ישראלים המחזיקים בשקלים. שערי המטבע הנוחים מאפשרים לרכוש נכסים במחיר נמוך יותר יחסית, מה שמגביר את כדאיות ההשקעה. יש לציין כי בתקופה האחרונה ראינו עלייה יחסית משמעותית ביחס הפאונד לשקל עד לאיזור 5 שקלים לפאונד, אך שער זה עדיין רחוק דרמטית ממקומו ההיסטורי בשלהי 2007 כאשר הוא עמד על כמעט 9 שקלים לפאונד. 

על אף הברקזיט, לונדון ולידס שבצפון אנגליה נחשבות למעצמות פיננסיות וקוסמופוליטיות מהחזקות בעולם ובמקומות הראשונים באירופה. בנוסף, האוניברסיטאות הטובות בעולם נמצאות באנגליה, המדינה היחידה מחוץ לארה”ב שבכלל נכנסת לרשימה. אוקספורד היא האוניברסיטה הטובה בעולם כבר כמה שנים ובעשירייה הראשונה ניתן למצוא את קיימברידג’ ואימפריאל קולג’ לונדון. במסגרת הסכם הברקזיט ישנה אפשרות לאזרחי האיחוד להישאר תחת תנאים מקלים באנגליה וסטודנטים מקבלים ויזת עבודה לשנתיים. אנגליה אומנם נפרדת מהאיחוד אבל משאירה את טובי המוחות במדינה.

4. קשרי מסחר ושפה

אנגליה היא יעד אטרקטיבי גם בשל היותה מדינה דוברת אנגלית, מה שמקל על הישראלים בתהליך הרכישה, ההתנהלות השוטפת והתקשורת עם מתווכים ובעלי מקצוע. כמו כן, הקשרים ההדוקים בין ישראל לאנגליה הופכים את התהליך לפשוט יותר.

5. ביקוש גבוה לשכירות

באנגליה, במיוחד בערים הגדולות כמו לונדון ומנצ’סטר, קיים ביקוש מתמיד לנכסים להשכרה. צעירים, סטודנטים, מהגרים ואנשי מקצוע רבים מחפשים דירות באזורים האלה. הביקוש הגבוה לשכירות מקטין את הסיכון של מיתון תשואות, ומבטיח יציבות יחסית למשקיעים שמחפשים הכנסה קבועה. בנוסף, אנגליה היא אחד מיעדי התיירות המובילים בעולם ומהווה מוקד משיכה לתיירים רבים שמחפשים דירות לתקופות קצרות. נכסים המושכרים לתיירים לתקופות קצרות עשויים להניב תשואות גבוהות יותר משכירות רגילה.

6. השקעה בפרויקטים בהתחדשות עירונית

מדינות כמו אנגליה מעודדות פרויקטים של התחדשות עירונית, במיוחד באזורים שנחשבים לפריפריה. אזורים כמו צפון אנגליה, בהם קיים פוטנציאל כלכלי גדול, עוברים מהפכה בתחום הנדל”ן. השקעה בפרויקטים מסוג זה יכולה להניב רווחים משמעותיים ככל שהאזור מתפתח.

לפני מספר שנים ממשלת אנגליה החליטה להשקיע בפיתוח צפון אנגליה (“הפריפריה”) על ידי תוכנית הנקראת Northern Powerhouse הכוללת השקעות עתק בפרוייקטי תשתית ענקיים הכוללים מספר קווי רכבת מהירים מערי הצפון ללונדון (באיזור שעה עד שעה וחצי) , נמלים, מרכזים לוגיסטיים וכד’. בנוסף הורדת מס חברות, עידוד תעשיית הייטק ועוד ועוד. כל אלו, בשילוב עם עלויות מחיה גבוהות בלונדון, גורמות להגירה חיובית להרבה מערי צפון אנגליה.

7. מסלולי השקעה מגוונים

המשקיעים באנגליה יכולים לבחור מבין מספר מסלולי השקעה, כולל נדל”ן מסחרי, מגורים לתקופות קצרות (כמו דירות Airbnb), בתים פרטיים, ואפילו בתי סטודנטים או מבנים למשרדים. הגיוון מאפשר התאמה אישית לפי האסטרטגיה והתקציב של המשקיע.

8. אמנת מס עם ישראל

בין ישראל לאנגליה קיימת אמנת מס למניעת כפל מס.

מיסוי שכירות: עד לסכום של 12,570 ליש”ט קיים פטור מתשלום מס באנגליה, וכיוון שישנה אמנת מס בין המדינות, גם תושבים ישראלים נהנים מהפטור. כל הכנסה מעבר לזה, חייבת במס פרוגרסיבי בהתאם להכנסה, כאשר המדרגה הראשונה עומדת על 20%.

חשוב לציין כי אין זה פוטר את המשקיע מחובתו לשלם מס בארץ על הכנסותיו משכירות הנכס בחו״ל.

מס רווח הון על נדל”ן באנגליה ליחיד תושב חוץ: 18%, כאשר בארץ נדרש להשלים עוד 7% להשלים ל25% כפי שנהוג במס שבח בארץ.

מס בולים (מס רכישת נכס): מס הרכישה באנגליה הינו מס פרוגרסיבי ועובד על פי מדרגות, כאשר במדרגה הראשונה עד 250 אלף פאונד על נכס להשכרה BTL נדרש לשלם 3% ועבור זרים התוספת עומדת על 2%. כלומר, המיסוי הכולל יעמוד לישראלים הגרים בישראל על 5%, אלא אם כן אין ברשותם נכס בעולם, ואז המס הכולל נוחת ל-2% בלבד.

9. קשרי תרבות וכלכלה חזקים עם ישראל

הקשרים התרבותיים והכלכליים בין ישראל ואנגליה הם עמוד תווך לישראלים המשקיעים במדינה זו. היסטורית, אנגליה היא יעד מוכר ואטרקטיבי לישראלים, גם בשל השפה האנגלית והקלות שבקיום קשרים עסקיים שם. ישראלים מרגישים בנוח להשקיע במקום מוכר יחסית עם שפה ומערכת כלכלית ברורה.

בנוסף, 5 שעות טיסה ואתם שם וכשאין מלחמה/קורונה או טירוף אחר יש כמה טיסות סדירות ביום. בטיסות לואו קוסט ניתן גם לטוס ב100-150 פאונד. וכמובן שאין כמו לשלב נדל”ן ופלז’ר בלונדון, ליברפול, אוקספורד או כל עיר אנגלית אחרת שעושה לכם\ן את זה והכי טוב? וניתן להכיר בזה כהוצאה מוכרת כאשר אתם פועלים כחברה, או ממוסים על פי מסלול מיסוי אישי.

10. קלות עשיית עסקים ושקיפות

אנגליה מככבת במדדים העולמיים כאחד המקומות בהם קל לעשות עסקים. ניתן לעשות את כל הפעילות באנגליה ללא נוכחות פיזית (קנייה, תשלום מיסים, פתיחת חשבון בנק, הכל) ובקלות. בנוסף, כמשקיע ניתן לעשות מחקר על כל אדם וחברה באתר רשם החברות בחינם, ניתן לקבל את הטאבו של כל נכס שבודק ובעלות של פאונדים בודדים. הכל אונליין, שקוף, נוח. זה לא אומר שאין בירוקרטיה, יש והרבה אבל באופן יחסי זה נוח (בטוח כשמשווים לישראל) ושקוף מאוד.

לסיכום

עבור ישראלים המחפשים לפזר את ההשקעות שלהם וליהנות משוק יציב עם פוטנציאל צמיחה משמעותי, שוק הנדל”ן באנגליה מציע הזדמנויות ייחודיות. בין אם מדובר בנכסים בערים הגדולות או בפריפריה, שוק הנדלן האנגלי מאפשר ליהנות ממערכת יציבה ואמינה עם תשואות אטרקטיביות במיוחד ומעניק הזדמנות מבטיחה עבור ישראלים שמחפשים פיזור השקעות גיאוגרפי בשוק יציב ומניב.

מאמרים נוספים

Share
Share
דילוג לתוכן