עורך דין רכישת דירה

עורך דין רכישת דירה

במאמר הקרוב נתייחס לחשיבות בייצוג על ידי עורך דין כאשר מעוניינים לרכוש דירה.

נעשה הפרדה בתור התחלה בין רכישה דירה מקבלן לבין רכישת דירה יד שנייה.

רכישת דירה יד שנייה – כאשר מעוניינים לרכוש דירה יד שנייה ולאחר שמצאנו את הדירה הרצויה, מגיע השלב לפנות לעורך דין שייצג אתכם בתהליך רכישת הדירה וילווה אותכם בכל השלבים על לרישום הדירה על שמכם. במרבית המקרים כאשר אתם הרוכשים, עורכי הדין של המוכרים יהיו אלו שיכינו את הסכם הרכישה ויעבירו אליכם להתייחסות שלכם ושל עורכי הדין המייצגים אתכם.

החל מקבלת טיוטת ההסכם או בסמוך לכך (לפני או אחרי) יש לבצע בדיקות נוספות בנוגע לדירה על מנת להיות בטוחים שקבלנו את ההחלטה הנכונה. 

עורך הדין המייצג אתכם יבצע בדיקות מקדמיות בנוגע לדירה, לרישומה ולגבי זכויות/חובות שיש לדירה. בתור התחלה יש לבדוק את המצב הרישומי של הדירה, האם היא בבעלות או בחכירה, האם ישנם הערות הדורשות התייחסות מסויימת (למשל הערת אזהרה לטובת אדם אחר, עיקולים ו/או הודעות על חריגות בנייה ו/או צווי הריסה וכיוצ”ב), לאחר הבדיקה עורך הדין יבהיר לכם מה הסטטוס הרישומי של הדירה והאם הרישום תקין, בנוסף, ניתן לבדוק מה התכניות החלות באותו אזור ולהבין האם הולכים לבנות קרוב לדירה, האם הדירה נמצאת באזור המיועד לפינוי בינוי או מיועד לייעוד אחר וכו’. כמו כן, יש לבחון האם הדירה נבנתה בהתאם להיתר הבנייה שלה.

לאחר ביצוע הבדיקות המקדמיות, עורכי הדין מתחילים לנהל מו”מ משפטי על התנאים המשפטיים בהסכם על מנת להגן על זכויותיכם ולוודא כי תהליך הרכישה יתנהל בצורה החלקה ביותר וככל ולא שאתם תהיו מוגנים וכן זכויותיכם וכספיכם. לאחר סיום המו”מ וכאשר ההסכם מוכן לחתימה, לאחר החתימה עורך הדין המייצג אתכם ידאג לביצוע כל הפעולות הנדרשות להשלמת העסקה לדיווח העסקה לרשויות המס וקבלת האישורים הנדרשים, לרישום הערת אזהרה ורישום הזכויות על שמכם בסוף התהליך.

רכישת דירה מקבלן – כאשר מעוניינים לרכוש דירה מקבלן, ברוב המוחלט של המקרים (כמעט בכולם למעט יוצאי דופן נדירים) תקבלו הסכם, הסכם מאסטר שיקבלו כל רוכשי הדירות כמוכם. ההסכם שיועבר אליכם הינו הסכם שככל ויהיו בו שינויים או עדכונים כלשהם הם לא יופיעו בגוף ההסכם עצמו אלא עורכים נספח שינויים שמתייחס לכל סעיף שיש לשנות ו/או לתקן אותו.

נספח השינויים בעצם גובר על הוראות ההסכם כאשר יש סתירה בין הרשום בנספח השינויים לבין הרשום בהסכם ויחד עם זאת האפשרות לשינויים הינה מוגבלת יותר והגמישות של המוכר בדרך כלל נמוכה יותר ועדיין ניתן לבצע שינויים מהותיים וככל והקבלן לא מתיר לבצע את השינויים הנדרשים שווה לשקול האם עדיין כדאי לרכוש את הדירה שכן לעיתים סעיפים מסויימים עלולים לגרום לנו לרדת מהעסקה לגמרי ולעיתים אלו סעיפים שאמנם הרוכש לא יהיה מרוצה מהם ויחד עם זאת הם לא מספיק קריטיים מבחינתו כדי לוותר על העסקה. 

מבחינת הדיווח, ברוב המקרים עורכי הדין של הקבלן ידווחו על העסקה בשמכם וכלל ולא עורך הדין המייצג אתכם יבצע את הדיווח וקבלת האישורים הנדרשים. בניגוד לעסקה יד שנייה, כאן עורך הדין של הקבלן יבצע את הרישום של הזכויות וכן של הערות ככל ונדרש ועורך הדין המייצג אתכם יפקח על הנעשה ויוודא שהכל התנהל באופן תקין.

לסיכום, בשני המקרים נדרש ליווי של עורך דין שיייצג אתכם וישמור על הזכויות שלכם

מאמרים נוספים

Share
Share
Skip to content